Image Alt

Mindfulness leven

Leegte is vrijheid

In deze moeilijke tijd, waarin rechten overal ingeperkt worden, is vrijheid meer waardevol dan ooit. Beperkt worden in beweging, gedwongen worden anders te moeten gedragen. Jezelf niet mogen zijn. Je vrienden, familie, geliefden niet mogen omarmen. Dit soort beperkingen zijn wij niet gewend. Het zorgt er ook voor dat je hier over blijft nadenken. Je krijgt in je hoofd allerlei gedachten. Je gaat hier volop mee aan de slag. Je gaat allerlei scenario’s bedenken die mogelijk kunnen voorkomen. En je kunt dit proces niet meer stoppen. Je hoofd raakt vol het wordt steeds drukker in jouw hoofd.

Hoe moet je hiermee omgaan. Hoe zorg jij ervoor dat je overeind blijft. Hoe zorg jij ervoor dat je blijft functioneren als partner, collega, ouder, vriend als mens.

opdat jij optimaal kunt genieten van jouw leven

Wij van Totally in Shape willen jou helpen om fysiek en mentaal sterker te worden dan je al bent, opdat jij optimaal kunt genieten van jouw leven.

Een gebeurtenis kan je niet altijd controleren. Je hebt wel invloed op de manier waarop jij met deze gebeurtenis omgaat. Want er ontstaan bepaalde gedachten in je hoofd over deze gebeurtenis. Deze gedachten zorgen voor gevoelens en deze gevoelens uiten zich in een bepaalde emotie of in meerdere emoties. En hierop word jouw gedrag gebaseerd. En de gevolgen zijn afhankelijk van dit gedrag.

Je zult moeten toegeven dat je niet altijd het juiste gedrag vertoont, waar de situatie om vraagt. Je reageert als ware op automatische piloot. Je hebt jezelf door de jaren heen, verschillende strategieën aangeleerd om het jou zelf makkelijker te maken. Je hebt een voorkeur gedrag, voorkeur denken, voorkeur om te reageren.

Je kent vast wel mensen uit jouw omgeving die altijd nee zeggen. Of juist mensen die altijd ja zeggen. Of mensen die altijd het tegenovergestelde zeggen. Zo zijn er ook mensen die van nature in mogelijkheden denken en anderen weer in problemen. Mensen die het hebben over een glas half vol, of half leeg. En dat is prima, dat is helemaal niet erg. Totdat jij er last van gaat krijgen. Totdat het jou in de weg gaat zitten.

Wij geloven dat jij altijd keus hebt. Wij geloven dat wat jij jezelf hebt aangeleerd, dat jij het ook weer kunt aanpassen. Dit gaat natuurlijk niet in een keer. Maar met de juiste training, gaat het jou ook lukken. Ik zeg bewust ook, want er zijn vele mensen jou voorgegaan.

We hebben het over Mindfulness.

Wat kracht training is voor je spieren is Mindfulness voor je hoofd.

Je kunt bij ons in een aantal weken de basis van Mindfulness leren en opbouwen. In een groep van maximaal tien personen ga je samen de beginselen van Mindfulness leren. Over 8 lessen verspreid leer je wat Mindfulness is.

Mindfulness gaat altijd over Compassie en op basis van Uitnodiging. . Je wordt op een zachte en vriendelijke manier opmerkzaam gemaakt van wat je doet. Je leert technieken. Je gaat oefenen en je gaat werken met meditaties. En nee, het wordt niet zweverig. In de verste verte niet. Je bent juist heel erg aanwezig. Mindfulness leert jou, door aandacht te hebben wat er daadwerkelijk is, op de juiste manier te reageren op een situatie of gebeurtenis.

De Mindfulness training is een goede combinatie van theorie en praktijk. Je leert waarom je bepaalde oefeningen doet en hoe. Door Mindfulness in kleine stapjes te integreren in je dagelijks leven, zul je gauw achter bepaalde dingen komen. Je wordt je bewust van je gedachten, je merkt op dat je automatische piloot vaker actief is dan je hebt gedacht. Je gaat intenser genieten van het moment. Je gaat dingen anders zien en waarderen. Uiteindelijk bepaal jij wat je doet in een bepaalde situatie en niet jouw automatische piloot. Uiteindelijk zul je optimaal genieten van het leven en word jij een gelukkig mens.

 

Mindfulness ruimt je hoofd op. Het organiseert je geest. Het brengt je in het moment  In het hier en nu. Waardoor je het maximale uit je leven kunt halen!

Mindfulness leegt je hoofd en legt de basis voor een vrijer leven. Waarin je vrij bent van spanning, chaos of triestheid. Stress stopt, depressies trekken over en de zon gaat schijnen.

Geef je op voor de Mindfulness training:

De laatste jaren wordt het steeds populairder. In vele landen, wereldwijd. Mindfulness wordt beoefend in allerlei bedrijven en organisaties. Van Facebook tot in het leger. Van groot tot klein.

 

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.