Referenties

Begin dit jaar heb ik voor het eerst een eigen huis gekocht. Nadat alles was geregeld en ik in mei definitief was verhuisd werd het tijd voor mijn volgende doel. Mijn broertje zou dit jaar gaan trouwen, maar de afgelopen drie jaren waren er veel te veel kilo’s bijgekomen. Het laatste wat ik wilde was als een soort ‘propje’ op de trouwfoto’s van mijn broertje staan. Er moest dus iets gebeuren.

In mijn nieuwe buurtje zat gelukkig ook een sportschool. Ik heb een afspraak gemaakt en zo zat ik opeens tegenover Stefan. Twee dagen later had ik mijn eerste training. Ik ben dus vooral gaan trainen om af te vallen en fitter te worden. Naast twee keer personal training per week volg ik een keer in de week een groepsles aerobics.

En nu bijna vier maanden later kan ik niet begrijpen waarom ik het zover heb laten komen. Natuurlijk zijn de trainingen heftig, maar het gevoel erna is top! En de resultaten liegen er niet om. Ik ben echt trots dat ik de stap heb gezet en nu al zulke goede resultaten heb behaald, maar zonder de hulp van Stefan en Rowin had ik dit nooit gekund. De bekende stok achter de deur heb ik echt nodig, want ik ben een ster in het bedenken van smoesjes. Maar nu je echt een afspraak hebt staan dan ga je wel.  Ze zijn enorm positief en kunnen goed motiveren. Zelfs bij zo’n doemdenker als ik :-). Ook laten ze je inzien dat je vaak nog veel meer kunt dan je zelf denkt (alhoewel ik dat wel eerst altijd moet zien voordat ik het zelf ook geloof :-)) . Ze zijn enthousiast en er is veel persoonlijke aandacht.

Naast de trainingen krijg ik ook een voedingsschema. Vierenhalf jaar geleden is bij mij coeliakie (gluten intolerantie) geconstateerd. Dat zette mijn eetpatroon nogal op z’n kop. Er is een tijd geweest waarin ik niet durfde eten omdat ik bang was dat ik ziek zou worden. Maar er is ook een tijd geweest waarin ik dacht : ik mag al zoveel dingen niet, dus de (ongezonde) dingen die ik wel mag eet ik gewoon. Met alle gevolgen van dien.

Nu met het glutenvrije voedingschema dat ik van Stefan krijg is er weer structuur. Ik vind het een fijn houvast en merk dat het me weinig moeite meer kost om me eraan te houden.

Ik weet nog goed dat Stefan in ons eerste gesprek zei: het plan werkt als je je aan het plan houdt. En dat is gebleken!

Super bedankt Stefan en Rowin voor de trainingen en de mental coaching! Maar jullie zijn nog (lang) niet van mij af 😉

Berdien

Nooit gedacht me zoveel beter te voelen!

Na 7 maanden trainen bij Totally in Shape kan ik zeggen dat ik heel erg blij ben dat ik 7 maanden geleden het besluit heb genomen om te gaan trainen bij Stefan en Rowin.

De tijd is voorbij gevlogen en de resultaten zijn geweldig!

In het begin vond ik het best spannend, ik was bang dat ik het misschien niet zou kunnen. Dat kwam deels omdat ik niet precies wist wat te verwachten, maar ook door mijn fysieke staat op dat moment. Ik had veel pijn door artrose en allerlei andere kwaaltjes, ik was veel te zwaar en zeker niet fit. Ik ben dus ook vooral gaan trainen om af te vallen en fitter te worden. Nou dat is gelukt!! Ik ben heel veel kilo’s lichter en voel me een heel stuk fitter. Ik had me van tevoren misschien kunnen voorstellen dat ik wel zou afvallen, maar dat ik me zoveel beter zou voelen, dat had ik niet verwacht. En het is niet alleen conditionele fitheid, maar ik beweeg me veel soepeler, ondanks de artrose die natuurlijk niet verdwijnt. En daarnaast voel ik me mentaal ook veel sterker.

Naast 3x in de week trainen ben ik uiteraard ook mijn voeding gaan aanpassen. Ik vond het heel prettig dat je niet iets opgelegd krijgt. Ik kreeg het advies om suikers te laten staan en vooral ook te letten op ‘verborgen suikers’. Dat was het begin en van daaruit ben ik verder gaan kijken. In het begin bleek ook dat ik meer moest gaan eten. Stefan gaf ook duidelijk aan dat ik moest kijken wat bij mij past, en dat ben ik gaan doen. Ik vind het een leuke zoektocht alhoewel ik daar in het begin wel heel erg veel tijd mee kwijt was. Inmiddels is dat niet meer zo gelukkig, ik heb een manier gevonden die bij mij past en nu zit dat al helemaal in mijn systeem en dat maakt het allemaal veel makkelijker. Kortgezegd laat ik suikers en tarwe staan. Het is een soort van ‘paleo’ of ‘oer’ eten wat ik doe, maar ook weer niet 100%. Er is niet echt een naam voor, maar dit is kennelijk wat bij mij past. Ik vind kokkerellen leuk en ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe recepten. En ik eet hartstikke lekker. Bij mij past op dit moment “niet minder eten, maar beter eten”!

Het trainen vind ik echt fantastisch. En ik was ook echt iemand die wel contributie betaalde bij een sportschool maar ieder excuus aangreep om maar niet te hoeven gaan. Nu, bij Stefan en Rowin, zou ik wel dagelijks willen trainen, zo goed voelt het. Ondanks fysieke klachten zoals artrose. Het is dan juist heel fijn om met een personal trainer te trainen, Stefan en Rowin letten goed op wat je wel en niet kunt. En daarbij verleg je steeds je grenzen en nu, na zo’n periode zie ik echt vooruitgang.
Dat zoeken naar je grenzen had ik in m’n eentje nooit kunnen doen. En dat is juist wat het verschil maakt, die grenzen verleggen, daardoor voel ik me conditioneel en mentaal zoveel beter! En daarom ga ik voorlopig nog vrolijk zo door.

Stefan en Rowin, hartstikke bedankt!

Inez

Ik train alweer drie jaar met veel plezier en resultaat bij Totally in Shape. Nadat het vaste en intensieve sporten in team en competitieverband (o.a. karate) niet meer paste, heb ik redelijk lang gezocht naar een nieuwe sportieve uitdaging. Een stapje lager doen of in een bierteam is niets voor mij, zo ook in mijn eentje in weer en wind joggen of anoniem sporten in een sportschool. Dit laatste omdat het (groeps)aanbod onvoldoende bij mij past, maar ook omdat ik mijzelf gewoon onvoldoende kan motiveren om er echt alles uit te halen. Juist dit vind ik wel bij de (personal) trainingen bij Totally in Shape, waar ik twee keer per week intensief sport. Dinsdag in groepsverband ‘kick en punch’ en donderdag ‘personal training’. Voor mij de ideale combinatie tussen mijn (oude) vechtsportpassie in een iets vriendelijker jasje (souplesse, behendigheid, kracht en uithouding) en de persoonlijke en op mijn lichaam en niveau afgestemde krachtsport benadering (specifiek, kracht en uithouding). Naast dat de wijze van sporten goed bij mij past, maken ook de trainers het verschil. Zij zijn altijd up to date met nieuwe sport ontwikkelingen, hebben een heldere visie op beweging en voeding en lichaam en geest, zijn vakbekwaam, enthousiast en vooral ook betrokken en aardig. Kortom, door Totally in Shape ervaar ik plezier in sporten en voel ik mee gezond en in shape!!

Maarten Pruis

Sporten bij Totally in Shape kan ik iedereen aanraden!  Al een aantal jaren ga ik met plezier naar Stefan Alfons. De begeleiding, advies en coaching is top! Zelf hou ik van korte explosieve trainingen en kickboksen past daarom perfect bij mij. Als ondernemer heb je het altijd druk in je hoofd, sporten bij Totally in Shape is niet alleen goed voor je lichaam maar ook voor je geest. Na een les bij Stefan, kan je de hele wereld weer aan.

Christa

Mijn lichaam was na een marathon eigenlijk nooit goed hersteld. Het was duidelijk dat de marathon te veel van mijn lichaam had gevergd. Ik kwakkelde van blessure naar blessure. Ondertussen kwamen de kilo’s er weer aan. Tijd om echt in actie te komen en het anders aan te pakken. Nadat ik  op de site van Totally in Shape  had  gekeken besloot ik een afspraak te maken met Stefan voor een intake gesprek. De combinatie van personal training, voeding en coaching sprak me aan. Dat heb ik echt nodig; een stok achter de deur. En het werkt. Tijdens de eerste les bleek wel dat mijn spierkracht slecht was, ik niet soepel was en moeizaam de oefeningen kon uitvoeren. Na de training kon ik me 2 dagen niet bewegen. Nu ik een tijd bezig ben zie ik al mooie resultaten. Mijn gewicht gaat naar beneden, vetmassa naar beneden en spiermassa omhoog. Dat motiveert enorm om door te gaan. Stefan is een rots in de branding, heeft persoonlijk oog voor je en helpt je met het behalen van je doelen. Hij kijkt over m’n schouder mee met mijn voeding. De lessen zijn nooit gelijk. Er is altijd afwisseling en uitdaging. Het is geen opgave om te gaan en nadien voel ik me helemaal top.

Claudia

Voor mij was de ‘runners high’ altijd een mythe. Ik kende de theorie erachter wel; een dermate hoge fysieke inspanning dat er een golf endorfines in je lichaam vrij komt en je een gevoel van euforie geeft. Echter na 5 jaar hockey, 4 jaar fitness en 2 jaar squash had ik dit helaas nog nooit ervaren. Ik was er dan ook al lang niet meer naar op zoek toen ik via de sportschool op zoek ging naar een personal trainer. Ik had toen het gevoel niet effectief te trainen; een dikke spierbal maar een zwakke core. Ik wilde meer uit mijn lijf halen, fitter en weerbaarder zijn.

Eigenlijk door puur toeval kwam ik bij Stefan Alfons uit, maar het had niet beter kunnen uitpakken. Met aanstekelijke enthousiasme motiveert het hele Totally in Shape team je keer op keer het onderste uit de kan te halen, als je durft zelfs nog wat meer. Grenzen worden zorgvuldig opgezocht en op geleide van lichamelijke conditie telkens net wat overschreden. Voor mij persoonlijk was het flink omschakelen toen ik merkte dat ik bij sommige oefeningen bij de basis moest beginnen omdat ik bepaalde spiergroepen al jaren had verwaarloosd. Maar met een vrolijke ‘joh, dat komt wel’ weet Stefan je gerust te stellen en het mooie is, hij heeft nog gelijk ook. Ik ben nu zo’n 2 maanden bezig en merk aan alles vooruitgang; ik kan tijdens de trainingen langzaam aan zwaardere oefeningen doen, meer gewicht tillen en langer door gaan. Ik voel me fitter, sterker en zie er beter uit in m’n zwembroek; ik zit letterlijk beter in m’n vel.

Totally in Shape is een absolute aanrader voor iedereen die actief aan een gezonder lichaam wil werken in een prettige, gecontroleerde omgeving. En wat die runners high betreft? Ik ervaar hem drie keer per week op de fiets van Totally in Shape terug naar huis.

Thomas (23 jaar)

Vanaf maart 2016 heb ik 4 maanden lang personal training(PT)  gevolgd bij Totally in shape. De reden dat ik heb gekozen heb voor Totally in Shape is dat ik wilde afvallen met professionele begeleiding. Eerst kreeg ik een gedegen intake van Stefan Alfons waarna er een individueel plan werd opgesteld met de doelstellingen. De training is best zwaar te noemen maar Stefan en Rowin  zorgen ervoor met hun positieviteit  tijdens de trainingingen  en aanmoedigingen dat je steeds dat extra beetje doet waardoor je conditie en kracht langzaam maar zeker verbeteren. Met het voedingsadvies en nog 2 x per week zelf sporten heeft dit ervoor gezorgd dat ik 17 kilo ben afgevallen, heb meer energie en zie er ook nog eens beter uit. Heb je voor jezelf de knop omgezet en wil je een gezonder lijf dan is Totally in Shape de juiste partner voor begeleiding en motivatie.

Aldert (54 jaar)