Referenties

28-2-2019
In december 2017 zag ik een advertentie van totally in shape staan op face-book die me aansprak. Dacht reageer maar even maar nooit gedacht dat ik een week later op een vrijdagavond bij Stefan om de tafel zou zitten en een paar uur later met een contract van een half jaar eerst weer weg zou gaan. Thuis snapten ze er niks van waar ik zo lang bleef maar had zo gezellig met Stefan zitten kletsen. Had in het begin nooit gedacht dat ik het vol zou houden maar Stefan zei gelijk vanaf het begin af aan “jij kan dat ” en vergeet nooit zijn woorden toen ik aangaf dat ik het best prijzig vond: “wat is geluk en je goed voelen jou je waard”?Dacht in de eerste instantie een paar maanden maar inmiddels zijn die paar maanden 14 maanden en nog geen moment spijt gehad ondanks soms de spierpijn.
Ben begin januari 2018 begonnen met personal training en bootcamp en zei in de eerste instantie “maar een half uur personal training”😂niet in de gaten hoe heftig dat kan zijn maar na die tijd zo zelfvoldaan gevoel.
Voor de zomer wou ik 13 kilo afgevallen zijn, me sterker en zelfbewuster voelen,  en fitter zijn. Samen met trainen en een voedingsschema na 4 maanden me doel al bereikt qua gewicht wat misschien achteraf iets te licht was, nu inmiddels 3 a 4 kilo zwaarder en geen strikt voedingsschema meer maar prima zo.
Dacht in het begin red ik vast niet maar begon het steeds leuker te vinden en de kick dat het je lukt en fitter en slanker te zijn is gewoon zo super.
Bootcamp heb ik in al die tijd 1x moeten afzeggen en personal training wel wat vaker omdat ik ook tenniscompetitie speel. Inmiddels train ik elke week nog 1x bootcamp af en toe boksen en verder E Gym ernaast wat voor mij ideaal is omdat je zelf je tijden kan bepalen. Ga met veel plezier heen en ik ben er sterker door geworden zowel geestelijk als lichamelijk. Weet zeker dat ik veel problemen niet had aangekund als ik niet zo had gesport. Ben ook nog lang niet van plan te stoppen blijf Rowin en Stefan nog wel even plagen met mijn aanwezigheid op de sportschool nu hier en straks op de nieuwe locatie. Hebben ze uiteindelijk aan zichzelf te danken door hun altijd vriendelijk (altijd een lach op hun gezicht zo mooi) en gastvrije welkom.
 
Dank jullie wel en ook alle andere mensen in de sportschool altijd gezellig en leuk.
 
Margret.

Ik was al een tijd bezig met “weet wat je eet”, maar “sporten niet opschorten” bleef bij woord en gedachte. Ik had zogenaamd geen tijd om te sporten, maar in mijn hoofd bleef het steeds doorspoken dat ik gezond oud wil worden.
Ooit had ik een jaarabonnement bij Basic Fit, was maar 4-5 keer geweest, want steeds had ik wel een reden om vooral niet te gaan. Het alleen sporten vond ik niet leuk.
Op Facebook een oproep zag staan van Totaly in Shape.
Ik reageerde hierop en na een intake gesprek met Stefan, begon ik rustig aan met personal training, boks fun en later E-Gym. Toen tijdens het intake gesprek Stefan aan gaf om boks fun te proberen, keek ik hem heel verbaasd aan, alsof ik water zag branden en dacht “hoezo gaat een dame van 50+ boksen?”

Blij toe dat ik het had geprobeerd. Wat is dat leuk. Helemaal als een andere uit de groep, die er een paar weekjes uit was, ziet dat je in een korte tijd vooruitgang hebt gemaakt qua conditie. Dan groei je wel even de lucht in en weet je dat je goed bezig bent.

De trainingen door Stefan en Rowin zijn ontspannend en voor je er zelf erg in hebt, heb je je eigen prestatie verbeterd.

Zowel bij de PT- als boks training wordt er rekening gehouden met mijn lichamelijke klachten en lukt mij bepaalde oefeningen daardoor niet, geen probleem, ik krijgt tips door de oefening op een ander manier te trainen, terwijl dezelfde spiergroep wordt aangepakt en mijn lichamelijke klacht(en) niet verergerd of belast wordt.

Behalve tips voor het sporten, kun je bij Stefan en Rowin ook terecht voor tips om lekker en verantwoord te eten. Als ik mij vergelijk met 1 jaar geleden, ben ik zo blij dat ik destijds heb gereageerd op de oproep. Ik voel mij stukken fitter, zit beter in mijn vel en het mooiste is dat je wordt beloond dat je je kleding 1 maat kleiner kunt dragen 😉

Met heel veel plezier sport ik bij Totaly in Shape en maak er graag tijd voor vrij. De “smoezenpot” heb ik weggedaan.

Charlotte

Gelukkig weer fit en mijn kilootjes kwijt! Totally in Shape!  
 
Voordat ik mijn zoontje kreeg (1 jaar) was ik fit en voelde ik me prima, ik sportte zo vaak als ik wilde en kon het allemaal prima zelf inplannen en regelen. Totdat ik mijn allerliefste zoon kreeg, nu ruim een jaar geleden. 
 
9 maanden na de bevalling had ik het idee dat ik toch echt wat aan mijn ‘lijf’ moest gaan doen. Een beetje hardlopen en yoga volgen (als het allemaal uit kwam) zette geen zoden aan de dijk. Ik moest iets anders doen….en toen zag ik een oproep op facebook van totally in shape. Zonder na te denken klikte ik het aan en gaf me op. De volgende dag belde Stefan mij op en maakte ik een afspraak. De beroemde schop onder je kont…. 
  
Personal training was wat ik op dat moment nodig had, sporten op zich was niet het probleem maar even  verder dan je zelf doet was wat ik nodig had. En…ik kon mijn zoon meenemen dus inplannen was geen probleem. Voor mij was dat een uitkomst, ideaal: ik werkte me in het zweet en mijn zoontje keek toe of kroop op mij (en werd het voor mij nog wat zwaarder).
 
De meeste PT’s kreeg ik van Rowin, elke week de grenzen op rekken, heerlijk (niet op dat moment maar altijd daarna!) Het mooie vond ik dat  de training altijd op maat was voor mij. Ik moet eerlijk zeggen dat Rowin altijd goed luisterde en keek wat ik nodig had. Niet 1x heb ik gedacht dat de training te makkelijk was, het was altijd goed! Ik heb zelf heel wat trainingen gehad en veel gesport dus ben niet de makkelijkste…. Maar Rowin is een hele fijne personal trainer die elke training geeft die is afgestemd op je doel en dus had ik het zwaar, zoals de bedoeling was.
 
In november kwam daar E-Gym bij. 1/2 uurtje mijn spieren trainen in een voorgeprogrammeerd programma, 8 oefeningen, 2 rondjes en 30 minuten later sta je weer buiten. Veel verschillende programma’s en je ziet je eigen vorderingen in je app. Het mooie is dat wanneer je binnen komt, je jezelf aanmeldt, dat dan het hele parcours op jouw is afgestemd, de oefeningen die je gaat doen, de rust momenten, het gewicht etc. En dat 1/2 uur past altijd wel twee keer in de week ergens in te plannen. Voor mij een ideale combi.
 
Ik kwam er achter dat ik aan het trainen was in een mooie kleinschalige sportschool waar leuke goede mensen werken die met veel betrokkenheid, deskundigheid en inspiratie een personal touch geven aan jouw na te streven doelen!
 
Nu een half jaar later ben ik weer fit, ik voel me goed en mijn kilootjes zijn verdwenen! Totally in Shape!
Karin

Begin dit jaar heb ik voor het eerst een eigen huis gekocht. Nadat alles was geregeld en ik in mei definitief was verhuisd werd het tijd voor mijn volgende doel. Mijn broertje zou dit jaar gaan trouwen, maar de afgelopen drie jaren waren er veel te veel kilo’s bijgekomen. Het laatste wat ik wilde was als een soort ‘propje’ op de trouwfoto’s van mijn broertje staan. Er moest dus iets gebeuren.

In mijn nieuwe buurtje zat gelukkig ook een sportschool. Ik heb een afspraak gemaakt en zo zat ik opeens tegenover Stefan. Twee dagen later had ik mijn eerste training. Ik ben dus vooral gaan trainen om af te vallen en fitter te worden. Naast twee keer personal training per week volg ik een keer in de week een groepsles aerobics.

En nu bijna vier maanden later kan ik niet begrijpen waarom ik het zover heb laten komen. Natuurlijk zijn de trainingen heftig, maar het gevoel erna is top! En de resultaten liegen er niet om. Ik ben echt trots dat ik de stap heb gezet en nu al zulke goede resultaten heb behaald, maar zonder de hulp van Stefan en Rowin had ik dit nooit gekund. De bekende stok achter de deur heb ik echt nodig, want ik ben een ster in het bedenken van smoesjes. Maar nu je echt een afspraak hebt staan dan ga je wel.  Ze zijn enorm positief en kunnen goed motiveren. Zelfs bij zo’n doemdenker als ik :-). Ook laten ze je inzien dat je vaak nog veel meer kunt dan je zelf denkt (alhoewel ik dat wel eerst altijd moet zien voordat ik het zelf ook geloof :-)) . Ze zijn enthousiast en er is veel persoonlijke aandacht.

Naast de trainingen krijg ik ook een voedingsschema. Vierenhalf jaar geleden is bij mij coeliakie (gluten intolerantie) geconstateerd. Dat zette mijn eetpatroon nogal op z’n kop. Er is een tijd geweest waarin ik niet durfde eten omdat ik bang was dat ik ziek zou worden. Maar er is ook een tijd geweest waarin ik dacht : ik mag al zoveel dingen niet, dus de (ongezonde) dingen die ik wel mag eet ik gewoon. Met alle gevolgen van dien.

Nu met het glutenvrije voedingschema dat ik van Stefan krijg is er weer structuur. Ik vind het een fijn houvast en merk dat het me weinig moeite meer kost om me eraan te houden.

Ik weet nog goed dat Stefan in ons eerste gesprek zei: het plan werkt als je je aan het plan houdt. En dat is gebleken!

Super bedankt Stefan en Rowin voor de trainingen en de mental coaching! Maar jullie zijn nog (lang) niet van mij af 😉

Berdien

Nooit gedacht me zoveel beter te voelen!

Na 7 maanden trainen bij Totally in Shape kan ik zeggen dat ik heel erg blij ben dat ik 7 maanden geleden het besluit heb genomen om te gaan trainen bij Stefan en Rowin.

De tijd is voorbij gevlogen en de resultaten zijn geweldig!

In het begin vond ik het best spannend, ik was bang dat ik het misschien niet zou kunnen. Dat kwam deels omdat ik niet precies wist wat te verwachten, maar ook door mijn fysieke staat op dat moment. Ik had veel pijn door artrose en allerlei andere kwaaltjes, ik was veel te zwaar en zeker niet fit. Ik ben dus ook vooral gaan trainen om af te vallen en fitter te worden. Nou dat is gelukt!! Ik ben heel veel kilo’s lichter en voel me een heel stuk fitter. Ik had me van tevoren misschien kunnen voorstellen dat ik wel zou afvallen, maar dat ik me zoveel beter zou voelen, dat had ik niet verwacht. En het is niet alleen conditionele fitheid, maar ik beweeg me veel soepeler, ondanks de artrose die natuurlijk niet verdwijnt. En daarnaast voel ik me mentaal ook veel sterker.

Naast 3x in de week trainen ben ik uiteraard ook mijn voeding gaan aanpassen. Ik vond het heel prettig dat je niet iets opgelegd krijgt. Ik kreeg het advies om suikers te laten staan en vooral ook te letten op ‘verborgen suikers’. Dat was het begin en van daaruit ben ik verder gaan kijken. In het begin bleek ook dat ik meer moest gaan eten. Stefan gaf ook duidelijk aan dat ik moest kijken wat bij mij past, en dat ben ik gaan doen. Ik vind het een leuke zoektocht alhoewel ik daar in het begin wel heel erg veel tijd mee kwijt was. Inmiddels is dat niet meer zo gelukkig, ik heb een manier gevonden die bij mij past en nu zit dat al helemaal in mijn systeem en dat maakt het allemaal veel makkelijker. Kortgezegd laat ik suikers en tarwe staan. Het is een soort van ‘paleo’ of ‘oer’ eten wat ik doe, maar ook weer niet 100%. Er is niet echt een naam voor, maar dit is kennelijk wat bij mij past. Ik vind kokkerellen leuk en ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe recepten. En ik eet hartstikke lekker. Bij mij past op dit moment “niet minder eten, maar beter eten”!

Het trainen vind ik echt fantastisch. En ik was ook echt iemand die wel contributie betaalde bij een sportschool maar ieder excuus aangreep om maar niet te hoeven gaan. Nu, bij Stefan en Rowin, zou ik wel dagelijks willen trainen, zo goed voelt het. Ondanks fysieke klachten zoals artrose. Het is dan juist heel fijn om met een personal trainer te trainen, Stefan en Rowin letten goed op wat je wel en niet kunt. En daarbij verleg je steeds je grenzen en nu, na zo’n periode zie ik echt vooruitgang.
Dat zoeken naar je grenzen had ik in m’n eentje nooit kunnen doen. En dat is juist wat het verschil maakt, die grenzen verleggen, daardoor voel ik me conditioneel en mentaal zoveel beter! En daarom ga ik voorlopig nog vrolijk zo door.

Stefan en Rowin, hartstikke bedankt!

Inez

Ik train alweer drie jaar met veel plezier en resultaat bij Totally in Shape. Nadat het vaste en intensieve sporten in team en competitieverband (o.a. karate) niet meer paste, heb ik redelijk lang gezocht naar een nieuwe sportieve uitdaging. Een stapje lager doen of in een bierteam is niets voor mij, zo ook in mijn eentje in weer en wind joggen of anoniem sporten in een sportschool. Dit laatste omdat het (groeps)aanbod onvoldoende bij mij past, maar ook omdat ik mijzelf gewoon onvoldoende kan motiveren om er echt alles uit te halen. Juist dit vind ik wel bij de (personal) trainingen bij Totally in Shape, waar ik twee keer per week intensief sport. Dinsdag in groepsverband ‘kick en punch’ en donderdag ‘personal training’. Voor mij de ideale combinatie tussen mijn (oude) vechtsportpassie in een iets vriendelijker jasje (souplesse, behendigheid, kracht en uithouding) en de persoonlijke en op mijn lichaam en niveau afgestemde krachtsport benadering (specifiek, kracht en uithouding). Naast dat de wijze van sporten goed bij mij past, maken ook de trainers het verschil. Zij zijn altijd up to date met nieuwe sport ontwikkelingen, hebben een heldere visie op beweging en voeding en lichaam en geest, zijn vakbekwaam, enthousiast en vooral ook betrokken en aardig. Kortom, door Totally in Shape ervaar ik plezier in sporten en voel ik mee gezond en in shape!!

Maarten Pruis

Sporten bij Totally in Shape kan ik iedereen aanraden!  Al een aantal jaren ga ik met plezier naar Stefan Alfons. De begeleiding, advies en coaching is top! Zelf hou ik van korte explosieve trainingen en kickboksen past daarom perfect bij mij. Als ondernemer heb je het altijd druk in je hoofd, sporten bij Totally in Shape is niet alleen goed voor je lichaam maar ook voor je geest. Na een les bij Stefan, kan je de hele wereld weer aan.

Christa

Mijn lichaam was na een marathon eigenlijk nooit goed hersteld. Het was duidelijk dat de marathon te veel van mijn lichaam had gevergd. Ik kwakkelde van blessure naar blessure. Ondertussen kwamen de kilo’s er weer aan. Tijd om echt in actie te komen en het anders aan te pakken. Nadat ik  op de site van Totally in Shape  had  gekeken besloot ik een afspraak te maken met Stefan voor een intake gesprek. De combinatie van personal training, voeding en coaching sprak me aan. Dat heb ik echt nodig; een stok achter de deur. En het werkt. Tijdens de eerste les bleek wel dat mijn spierkracht slecht was, ik niet soepel was en moeizaam de oefeningen kon uitvoeren. Na de training kon ik me 2 dagen niet bewegen. Nu ik een tijd bezig ben zie ik al mooie resultaten. Mijn gewicht gaat naar beneden, vetmassa naar beneden en spiermassa omhoog. Dat motiveert enorm om door te gaan. Stefan is een rots in de branding, heeft persoonlijk oog voor je en helpt je met het behalen van je doelen. Hij kijkt over m’n schouder mee met mijn voeding. De lessen zijn nooit gelijk. Er is altijd afwisseling en uitdaging. Het is geen opgave om te gaan en nadien voel ik me helemaal top.

Claudia

Voor mij was de ‘runners high’ altijd een mythe. Ik kende de theorie erachter wel; een dermate hoge fysieke inspanning dat er een golf endorfines in je lichaam vrij komt en je een gevoel van euforie geeft. Echter na 5 jaar hockey, 4 jaar fitness en 2 jaar squash had ik dit helaas nog nooit ervaren. Ik was er dan ook al lang niet meer naar op zoek toen ik via de sportschool op zoek ging naar een personal trainer. Ik had toen het gevoel niet effectief te trainen; een dikke spierbal maar een zwakke core. Ik wilde meer uit mijn lijf halen, fitter en weerbaarder zijn.

Eigenlijk door puur toeval kwam ik bij Stefan Alfons uit, maar het had niet beter kunnen uitpakken. Met aanstekelijke enthousiasme motiveert het hele Totally in Shape team je keer op keer het onderste uit de kan te halen, als je durft zelfs nog wat meer. Grenzen worden zorgvuldig opgezocht en op geleide van lichamelijke conditie telkens net wat overschreden. Voor mij persoonlijk was het flink omschakelen toen ik merkte dat ik bij sommige oefeningen bij de basis moest beginnen omdat ik bepaalde spiergroepen al jaren had verwaarloosd. Maar met een vrolijke ‘joh, dat komt wel’ weet Stefan je gerust te stellen en het mooie is, hij heeft nog gelijk ook. Ik ben nu zo’n 2 maanden bezig en merk aan alles vooruitgang; ik kan tijdens de trainingen langzaam aan zwaardere oefeningen doen, meer gewicht tillen en langer door gaan. Ik voel me fitter, sterker en zie er beter uit in m’n zwembroek; ik zit letterlijk beter in m’n vel.

Totally in Shape is een absolute aanrader voor iedereen die actief aan een gezonder lichaam wil werken in een prettige, gecontroleerde omgeving. En wat die runners high betreft? Ik ervaar hem drie keer per week op de fiets van Totally in Shape terug naar huis.

Thomas (23 jaar)

Vanaf maart 2016 heb ik 4 maanden lang personal training(PT)  gevolgd bij Totally in shape. De reden dat ik heb gekozen heb voor Totally in Shape is dat ik wilde afvallen met professionele begeleiding. Eerst kreeg ik een gedegen intake van Stefan Alfons waarna er een individueel plan werd opgesteld met de doelstellingen. De training is best zwaar te noemen maar Stefan en Rowin  zorgen ervoor met hun positieviteit  tijdens de trainingingen  en aanmoedigingen dat je steeds dat extra beetje doet waardoor je conditie en kracht langzaam maar zeker verbeteren. Met het voedingsadvies en nog 2 x per week zelf sporten heeft dit ervoor gezorgd dat ik 17 kilo ben afgevallen, heb meer energie en zie er ook nog eens beter uit. Heb je voor jezelf de knop omgezet en wil je een gezonder lijf dan is Totally in Shape de juiste partner voor begeleiding en motivatie.

Aldert (54 jaar)