Image Alt

Tekencursus met Kamran Srush

YOU MAKE the ART and ART CHANGES THE WORLD!

Kamran Srush – Kunstenaar

Teken cursus in De Wijert

Heb jij altijd al interesse gehad in kunst? Vind jij tekenen leuk? Lees dan vooral verder.

Speciaal voor  alle bewoners van de Wijert organiseren wij een tekencursus. De cursus is toegankelijk voor beginners en gevorderden.

Cursus Tekenen

Door te tekenen leer je kijken, hoe geweldig is dat! Leren tekenen is leren kijken” en dat is precies wat je tijdens deze cursus leert. Je leert écht te kijken naar voorwerpen, mensen en jezelf. Met verschillende technieken zoals potlood, krijt en pastel, zet je in korte tijd op papier wat je ziet. Samen onderzoeken we wat het beste materiaal voor je is.

Met eenvoudige middelen kun je op papier je eigen beelden en verhalen kwijt. Door verschillende tekentechnieken toe te passen ontdek je steeds meer mogelijkheden.

Met verschillende technieken zoals houtskool, een inktpen, aquarelverf, pastel, zet je in korte tijd op papier wat je ziet. Samen onderzoeken we wat het beste materiaal voor je is.

Aan de hand van verschillende oefeningen, met talloze stap voor stap voorbeelden, brengt u het geleerde in praktijk. U weet: oefening baart kunst!

Kamran Srush

Het Programma

Stap 1 . Materialen en Techniek

U leert de beginselen van het tekenen en de mogelijkheden van de verschillende tekenmaterialen.

 

Stap 2. Het ontstaan van een tekening

Een tekening bestaat uit verschillende onderdelen, in deze lessen komen deze bouwstenen allemaal aan bod.

 

Stap 3. De Compositie

Met de compositie van een tekening wordt bedoeld de manier waarop de voorstelling is opgebouwd.

 

Stap 4. Ruimte en Diepte

Ontdek de geheimen van het tekenen van ruimte en diepte. Papier is plat, het heeft maar twee dimensies: lengte en breedte. De werkelijkheid is driedimensionaal: we zien lengte, breedte en diepte Die 3 dimensies leert u ook op papier vast te leggen!

 

Stap 5 Kleur

Kleur is een belangrijk aspect van uw tekening. Want kleur verrijkt en voegt toe. Kleur kan heel veel emoties uitdrukken. Elke kleur wekt een bepaald gevoel op. Als u kleur op de juiste wijze toepast kunt u uw ideeën in uw werk veel beter overbrengen.

Stap 6 Kunst

Laat u inspireren door verschillende kunstenaars, u kunt daar veel van leren. Iedereen heeft een eigen stijl, ontdek bij welke kunstenaar uw talenten passen.

 

Stap 7 Project Aan de slag

U gaat veel verschillende oefeningen in uw schetsblok vastleggen en later uitwerken. Of u zet meteen wat u ziet op papier door op locatie een vlotte aquarel te maken. ( oefeningen in combinatie met de tijdlimit)

 

Stap 8, 9, 10 Projectlessen

In de projectlessen leert u alles over het perspectief van een tekening. Een onmisbare vaardigheid voor het creëren van natuurgetrouwe weergaven. Want zonder begrip en kunde van de techniek zal het u onmogelijk zijn uw ideeën goed op papier te zetten.

Cursus Data

Dinsdag groep 4 juli 18:30u – 20.30u.
Overige data op dinsdag:
11, 18, 25 juli
1, 8, 15 augustus
5, 12, 19 september

Donderdag groep 6 juli 18:30u – 20.30u.
Overige data op donderdag:

13, 20, 27 juli
3, 10, 17 augustus
7, 14, 21 september

Bijzonderheden

Groepsgrootte

Maximaal 12 personen per groep

Investering

€ 175,-

Voorwaarden

Leeftijd 16+

Locatie

Totally in Shape, PC Hooftlaan 48, 9721 JM Groningen

Aanmelden

Klik hier of op de rode knop.

Over de kunstenaar

Kamran Srush

Geboren 12 november 1961 in Teheran, Iran.

Tot zijn zeventiende woonde hij in de, toen nog tot de Sovjet Unie behorende,Republiek Azerbeidjaan.

Van 1979 tot 1984 woonde hij weer in Teheran. Daarna volgde hij een schildersopleiding aan een particulier instituut voor schilderkunst.

Sinds 1984 woont hij in Nederland.

Hier volgde hij een opleiding aan de kunstacademie Minerva in Groningen. Hij studeerde in 1994 af in de studierichting schilderen en tekenen. Op dit moment  is hij werkzaam als beeldende kunstenaar en als docent.

De filosofie, poëzie,geschiedenis,filmkunst en de wereld problematiek zijn inspiratie bronnen voor de  thematiek van mijn werk. Niet het directe afbeelding van het idee maar een vertaling daarvan is belangrijk in mijn werk.

Kamran Srush - Kunstenaar