Eet gezonde Voeding

Voeding

Voedingsadvies

Voedingsadvies; Eet gezonde Voeding!

Voedingsadvies over “gezonde voeding”. Gezonde voeding is de brandstof voor ons lichaam met daarin opgenomen noodzakelijke voedingsstoffen, zonder schadelijke stoffen wat je vindt in geraffineerde suikers en E-nummers. Brandstof in de vorm van eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen, mineralen en water. Zo puur mogelijk uit voedingsmiddelen wat je aan bomen en struiken kunt vinden, alles wat heeft gevlogen, gelopen, gerend en gezwommen, en wat onder de grond groeit zoals knollen en wortelen.

Luister wat Frits Muskiet, Hoogleraar Pathofysiologie en Klinisch Chemische Analyse aan de Rijksuniversiteit Groningen hierover te vertellen heeft.

Link naar youtube: https://youtu.be/QJcNwgQHPEQ

 

Oervoeding of Paleolitische voeding

Je doet er goed aan om veel over Oervoeding of Paleolitische voeding te lezen. We zouden eigenlijk het eet- en leef patroon van een jager-verzamelaar in de oertijd moeten overnemen, zoals je in het filmpje hebt kunnen horen.
Balans vinden in bewegen, hoeveelheid juiste voeding en voldoende rust zorgt voor minder stress. Sterker nog, het helpt je met stress om te gaan.

Natuurlijk snap ik dat je hier moeite mee kunt hebben. Het is een hele andere denkwijze. Ik zou zeggen eet een maand lang op deze manier en eet dan weer eens zoals je gewend bent te eten.
Wat ik je aanraad, is het boek “Oergondisch genieten” van Yvonne van Stigt te lezen. Daarin staat ook veel informatie waar je iets aan hebt.

 

Mijn boek

Een goed alternatief is mijn boek “Oergezond het jaar rond.” Daarin staat een weeksuggestie aan voeding en training. Helaas moet ik je vertellen dat je er dan nog niet helemaal bent, want de voedingswaarde in onze huidige voedingsmiddelen , zoals fruit en groentes bevatten lang niet meer zoveel vitamines en mineralen als 30 jaar terug. Veelal om economische redenen.
Je zult supplementen moeten bij eten om echt gezond te worden, te zijn en te blijven. Als orthomoleculaire suppletie adviseur kan ik je hier meer over vertellen.

Ik denk dat als je dit leest net zo denkt als de meeste van mijn klanten. “ Ik eet altijd brood en ik kan niet zonder brood. Niet zonder pizza, spaghetti, cola, koek, snoep, pudding, melk. Wat moet ik dan eten”. Heel simpel, de rest. Er blijft nog genoeg over. Hele gezonde en lekkere producten. Je kunt ook stellen “alles waar de voedingsindustrie niet met haar vingers heeft aangezeten”.
Wat ook een aanrader is om te lezen is het boek “ Broodbuik “ van William Davis.

Neem gerust contact met me op als je mijn hulp nodig hebt!