Image Alt

Vergroot je zelfvertrouwen & leer grenzen aan te geven

Small Group training

In groepsverband gezond worden

Hebben jij en je vrienden afgesproken dat het nu écht gaat gebeuren: fit en gezond worden? Of heb je zelf besloten dat je met je gezondheid aan de slag gaat en ben je op zoek naar medestanders? Dan dagen we je uit je aan te melden voor onze small group training!

Zelf ben je natuurlijk eindverantwoordelijk als het aankomt op je gezondheid, de mate waarin je gezond eet en aan voldoende beweging toe komt. Je bepaalt helemaal zelf. Dit kan echter ook tegen je werken. Heb je geen zin of regent het buiten, dan is het lastiger om jezelf eraan te herinneren waarom je dit precies ook alweer wilde. Maar ook het vieren van je successen is hierin een belangrijk onderdeel. Als je weer wat sterker bent geworden of als je geen stap meer kunt zetten door de spierpijn. En misschien wel het belangrijkste succes dat je samen kunt vieren: überhaupt komen opdagen als je geen zin hebt.

Groepsdruk of ‘group effort’?

In je eentje kun je bergen werk verzetten, maar in een groep lukt altijd meer. Niet alleen train je samen, je hebt ook samen spierpijn en je ziet gezamenlijk progressie. Beschouw het daarom als een doel dat je samen nastreeft.

Hoe groot is de groep?

De groep bestaat uit maximaal 12 personen bij Aerobics. In de Boksfun en Bootcamp groepen hanteren we een maximaal aantal van 10 personen. Hierdoor weet je zeker dat je voldoende begeleiding krijgt en worden de trainingen niet te massaal.

Wat voor small group lessen kun je zoal volgen?

We hebben een pakket van verschillende small group lessen voor je.

Aerobics is een toegankelijke manier om aan je conditie te werken en om je spieren te verstevigen. Je leert dansen op de muziek en je kunt steeds een stapje harder! Jong, oud, iedereen kan meedoen. Het maakt niet uit welk niveau je hebt, het is voor iedereen.

Je winst? Een goede conditie, kracht en lenigheid!

HOE ZIET EEN AEROBICS LES ER UIT?

Zoals bij elke les starten we met een warming up. De lessen zijn geschikt voor iedereen. Misschien dat je de eerste keer af en toe achter je oren krabt omdat het iets te snel gaat, maar na twee of drie lessen, doe je net zo hard mee.

Het programma is zeer gevarieerd. De ene keer een low impact workout van 30 minuten en daarnaast een programma van 15 minuten, waarin we spier verstevigende oefeningen doen voor afwisselend buik, benen, billen, armen en rug. Low impact betekent dat deze workout zonder springoefeningen wordt gedaan.

En de andere keer een high impact les met choreografieën en spieroefeningen waarbij je net een stapje verder gaat. We doen veel oefeningen om leniger te worden. Elke week doen we een verschillende les op andere muziek maar altijd met hetzelfde doel: conditie en spiertraining zonder poespas!

Bekijk het lesrooster voor de trainingstijden

Boksfun is gebaseerd op kickboksen en karate. Wees gerust: je slaat elkaar niet daadwerkelijk in elkaar. Wel leer je alle technieken om de explosiviteit van je spieren optimaal te benutten. Een zeer heftige, maar ook leuke manier om aan je conditie te werken.

Hoe ziet een boksfun les eruit?

De warming up van boksfun is berucht als je deze vergelijkt met de warming ups andere trainingsvormen. Afhankelijk van de groep zo’n 7 tot 10 minuten.

Vervolgens trainen we de technieken en deze combineren we met oefeningen die jouw uithoudingsvermogen uitdagen. De les duurt 3 kwartier en is geschikt voor alle niveaus. Er is ruimte voor maximaal 10 deelnemers.

Je winst? Conditie, kracht en uithoudingsvermogen!

Bekijk het lesrooster voor de trainingstijden

Houd je ervan om tot het gaatje te gaan? Dan is bootcamp de perfecte training voor jou.

Hoe ziet een bootcamp les er uit?

De training is binnen en je traint met je lichaamsgewicht en diverse attributen, zoals battle ropes, kettlebell en grote en kleine rubberbanden.

We beginnen altijd met een warming up om de spieren voor te bereiden op wat komen gaat. Afhankelijk van het niveau van de groep, beginnen we met (basis)oefeningen en werken we toe naar complexere oefeningen. Push ups, squats, jumps zijn elementen die regelmatig in de les zitten.

Je winst? Kracht, conditie, uithoudings- en doorzettingsvermogen!

Bekijk het lesrooster voor de trainingstijden

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, of kom eens langs aan de P.C. Hooftlaan 48 voor een kop koffie!