Image Alt

Totally in Shape

Je bent de 50 gepasseerd, je hebt grotendeels zittend werk. Je houdt van goed eten, je drinkt graag een goed glas. Je hebt veel aan je hoofd, te veel kilo’s aan je lijf. Als de week erop zit, lig je uitgeteld en lusteloos op de bank.

Sporten, dat is wat anderen doen. Wat je op de tv ziet.

Zelf sporten, dat is iets van heel lang geleden. Met een licht afgunstige blik zie je sportievelingen op straat voorbij rennen. Maar rennen in je eentje… Er is altijd wel een excuus te verzinnen om de sportschoenen niet aan te doen.

Ergens in je achterhoofd weet je wel dat je van de bank af moet komen. In beweging raken. Groei je dicht of groei je uit naar een fitter lichaam? Het antwoord laat zich makkelijk raden.

In 2015  kwam ik in contact met personal trainer Stefan Alfons van Totally in Shape. Hij vertelde een aanstekelijk verhaal over een gezonde leefstijl. En dat je daarvoor helemaal geen maniakale sporter hoeft te zijn. Gewoon in beweging komen. Je beter voelen. En dat lekker eten en dat goede glas. Dat kan best. Met mate natuurlijk.

Zo train ik alweer heel wat jaren bij de personal trainers Stefan en Rowin Alfons. Met een uitgekiend programma doe je elke week net iets meer dan de week ervoor. Op precies de goede toon weten ze je aan te moedigen en uit te dagen. Ook als je er eigenlijk maar weinig zin in hebt.  

Je bent de 50 ruim gepasseerd. Je bent fitter, energieker, en qua gewicht een stuk lichter dan toen je 40 was. Je staat ’s ochtends probleemloos op. Ach, had ik Rowin en Stefan maar een paar jaar eerder ontmoet.

Jan Schlimbach
23 januari 2020